spaar nu
plastic,
spaar straks water.

Werken aan het klimaat is vaak zo suf. Saai. We mogen dit niet of moeten dat. cloiq heeft daar iets unieks op bedacht: een slimme regenton. Die sparen we samen bij elkaar door plastic in te zamelen en printen we vervolgens met een 3D-printer. De regenton, vol met technische snufjes reguleert op eigen houtje het ultieme waterpeil.
Zo spaart de wolk water voor droge periodes en loost hij de voorraad als er hoosbuien in aantocht zijn. Een simpele manier om de regen te spreiden. En kennis te delen.
De eerste grote regenton in de vorm van een wolk wordt geplaatst bij Stadskwekerij de Kas. De volgende gaan we samen met jullie plaatsen.

Per 1 december stopt het inzamelen via de inzamelstations. Maar het project is nog niet ten einde. We gaan in gesprek met de deelnemers en printen nog minimaal een grote slimme regenton die we terugplaatsen in de wijk.

wat is er nou
zo slim aan
cloiq?

werking_slimme_regenton_cloiq © cloiq
Klimaatverandering is een feit. Dat betekent hetere zomers en stevige plensbuien. Het probleem van deze buien is dat het water ons tot aan de lippen stijgt als we niets doen. En dus steken we daar een stokje voor met onze slimme regenton. Door via internet de weersvoorspelling te lezen, ziet de slimme regenton de bui bijtijds al hangen. En vangt het water op. Vervolgens laat de slimme wolk het water los in een drogere periode. Zo sparen we overvloedig water, voor de droogte van later.

cloiq ‘n wolk van ‘n regenton

verhalen

Contact

overige