We krijgen veel vragen over de wolk slimme regenton en het inzamelen van plastic. In deze frequenlty asked questions geven we antwoord op de meest gestelde vragen.
Op dit moment niet. cloiq werkt met een klein team. Door een relatief klein geografisch gebied te bestrijken wordt het mogelijk een inzamelsysteem levensvatbaar te maken. Als we mogelijkheden zien voor uitbreiding dan zullen we dat zeker doen.
Deze inzamelactie loopt van maart 2021 tot en met 1 december 2021.
Niet in de winkel maar wel bij ons. Stuur een mail met je contactgegevens en we nemen contact met je op.
De shirts zijn echte collectors items. Je kan ze verdienen door plastic te sparen en zoveel mogelijk volle zakken in te leveren.
De slimme regenton werkt net als een wolk. Ze kan water vasthouden en loslaten wanneer dat nodig is. Net als een wolk dat doet. De regenton regent voordat de echte regen valt. Zo wordt het riool ontlast en ontstaat er minder wateroverlast. Bij droogte gebruik je de waterbuffer voor irrigatie van je beplanting.
We verifiëren eerst je account. Daarna krijg je op je huisadres een inzamelkit, no worries, die past gewoon door de brievenbus. Contoleer dus goed je gegevens bij het aanmelden, voordat je ze doorstuurt. In de inzamelkit vind je alles om te starten, waaronder twee mega grote zakken en de sorteerkaart. Hang deze in de keuken en verzamel een berg PP en HDPE. Vul de grote zakken voor de helft en je krijgt één punt, vul ze voor driekwart en je krijgt twee punten. In de inzamelstations vind je ook kleinere zakken, handig als je weinig ruimte thuis hebt. Vul ze voor driekwart en je krijgt een punt. De eerste vijftig deelnemers krijgen ook één van de drie mini kunstwerkjes van Stang Gubbels. Dus schrijf je snel in via "ik doe mee".
Ja graag! Het is een groot project en zonder hulp van enthousiaste vrijwilligers kunnen we dit niet doen. Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld ambassadeur van het project worden. Ambassadeurs checken het plastic en brengen de zakken van de inzamelstations naar het sorteercentrum. Stuur een mail via het contactformulier als je interesse hebt.
Kan gebeuren. Download hem bij de plastic pagina en print hem uit. Of haal hem op bij een inzamellocatie.
Er zijn vele kunststoffen. Helaas is niet ieder kunststof geschikt om een slimme regenton van te maken. Dit heeft deels met het productieproces te maken maar ook met andere dingen zoals waterbestendigheid.
We halen niet elke week de zakken op. Het kan dus even duren voordat je de nieuwe punten in je account ziet. Het kan ook zijn dat je zak niet vol genoeg was, het geen PP of HDPE was of er nog labels op zaten. Dan geven we geen punt. Als dit vaker voorkomt nemen we contact met je op om te kijken hoe we je kunnen helpen in het perfectioneren van het inzamelen.
Het inzamelen werkt alleen als we het juiste plastic inzamelen. We zijn namelijk geen afvalverwerker maar een grondstoffendelver. Als je het te bond maakt sturen we je een gele kaart. En volgt puntenaftrek. Beter je je leven en hou je je aan de regels dan schelden we hem kwijt. Maar een tweede geel is rood. En mag je niet meer meedoen. Direct rood bestaat ook. Dan stopt het direct en verwijderen we je account.
Punten verzilver je in je account. Op het digitale formulier geef je aan wat je wilt krijgen en geef je het inzamelpunt aan waar je het wilt ophalen. We leggen de beloning klaar in het inzamelstation. Je hebt dan twee weken de tijd om het daar op te halen.
Goed bezig zeg! Zakken (max. 3 per persoon) kun je ophalen bij de inzamellocaties. Ze zitten in emmers in de kliko's. Er zijn grote en kleine zakken. Vergeet de naamkaarten niet! Laat wel wat over voor de andere inzamelaars. Mocht het onverhoopt een keer op zijn meld dat. Dan vullen we het snel aan.
We willen graag 3D geprinte plantenbakken maken van het kunststof. We zoeken hier nog een afnemer voor ...
De codes (0)007
We maken een ranglijst van alle deelnemers. We gebruiken hiervoor je schermnaam. Hou er rekening mee dat deze naam door iedereen te zien is. Ook de namen van degenen met wie we in gesprek gaan over plaatsing van de slimme regentonnen in hun buurt zullen in communicatie terugkomen.
De sorteerkaart is een hulpmiddel maar geen absolute waarheid. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.............