Zoho Regenletters

Zoho regenletters

We krijgen te maken met steeds extremer weer.Langere periodes van droogte worden afgewisseld met grote hoeveelheden regen in korte tijd.
Het riool kan zoveel water niet altijd aan, met overlast tot gevolg.
De Zohoregeletters ontworpen door Studio Bas Sala dragen bij aan de oplossing voor deze overlast. Ze zijn regenwaterbuffer en uithangbord voor de wijk ineen. De letters Zoho verwijzen daarbij naar Zomerhofkwartier, de naam voor dit gebied.

Het regenwater van het dak van de Hofbogen wordt naar de letters geleid en komt zo niet in het riool. Het slimme systeem in de letters kijkt via internet naar de weersvoorspelling. Indien een zware bui in aantocht is laten de letters water los in de omliggende tuin en creëert zo buffercapaciteit voor de komende regenbui. Zo ontlasten we het riool. Tijdens lange periodes van droogte houd het juist water vast om het omliggende groen van water te voorzien. Dit duurzame systeem werkt bovendien op zonne-energie.

De Zoholetters zijn ontwikkeld en gebouwd in Rotterdam.

Voor de productie heeft Studio Bas Sala samengewerkt met Wijkcooporatie Noord. Deze organisatie werkt met vrijwilligers uit Rotterdam Noord.