Sombreroman regenton

Sombrero regenton

Een regenton met mozaïek. Het regenwater wordt door de hoed opgevangen en gebruikt om de omliggende plantenbakken van water te voorzien.

Aanleiding

De Arentschool heeft een nieuw klimaatadaptatie schoolplein gekregen. In het ontwikkeltraject heeft buurtklimaatje een aantal klimaatworkshops met de leerlingen gedaan. In de workshops kwamen thema’s als vergroening en regenwater aan bod. Hoe gaan we met regenwater om? En wat zou een leuke regenton kunnen zijn voor de school? De leerlingen kwamen met het idee om een hele grote Sombrero te gebruiken om het regenwater op te vangen.

Buurtklimaatje benaderde ons met dit idee en we zijn aan de slag gegaan. We hebben een sombreroman gemodelleerd en een mozaïek ontworpen als bekleding van de “sokkel”. De top is uitgevoerd in gerecycled plastic met een 3d printer. Michiel Brink heeft samen met de leerlingen van de school het mozaïek gemaakt. Waarna we alles hebben samengevoegd op onze werkplaats. Het resultaat is een mooi uniek regenwaterobject voor de Arentschool.

Ontwerp en uitvoering: Cloiq naar een idee van de leerlingen van de Arentschool en Buurtklimaatje.

Het mozaïek is uitgevoerd door de leerlingen van de Arentschool onder begeleiding van mozaïekkunstenaar Michiel Brink.